Bos & Co

Ontwerpen van Bos & Co zijn een combinatie van traditie en ambacht in een onverwacht ontwerp.

De vaak eeuwenoude breipatronen uit Scandinavië vormen de inspiratiebron en zijn voor mij de oorsprong van mijn kleden. De motieven zijn vaak afgeleid uit de natuur in het hoge noorden. Sneeuwsterren, ijsbloemen, naaldtakken maar ook harten en geometrische vormen spelen een belangrijke rol. Ieder land en elke streek heeft zijn eigen patronen en kleuren, opgebloeid uit de natuur en cultuur.

Al heel lang geleden werkte men met twee verschillende draden om zo een sterker, maar vooral warmer breiwerk te krijgen”. “De functie – warmte – beïnvloedde dus de uitstraling. Men maakte van de nood een deugd en benutte de tweede draad in een andere kleur. Zo ontstonden geweldige combinaties.”

Deze enorme variëteit van Scandinavische, IJslandse, Engelse en Franse patronen ben ik zelf gaan breien. In verschillende kleurcombinaties breide ik vele, vele lappen. Het lijnenspel in de natuur, zoals de uitgestrekte bollenvelden of aspergebedden, gaf het idee om ze op groot formaat samen te voegen. Het breiwerk toegepast in een andere context maakt deze prachtige vloerkleden.

Een diversiteit aan kleurcombinaties vind je onder ‘Collectie Kleden’, waarbij een afgeleide altijd gemaakt kan worden, rekening houdend dat elk kleed uniek blijft. Bij ‘In opdracht’ is een voorbeeld hoe een kleed speciaal ontworpen kan worden binnen een bestaand interieur, in dit geval passend bij een oranje bank.

Kom gerust langs op mijn studio om de kleden ‘live’ te zien én te voelen. Merk dat de zachtheid van het breiwerk mooi samengaat met de vilten ondergrond, die de kleden een duurzame stevigheid geeft.

Corien Bos